top of page

Přiletěl k nám drak!

Jeho energie nám budou vládnout až do 20.4., kdy skončí definitivně období dřeva a nastoupí vláda ohnivých zvířat zvěrokruhu :-)


Drak je nejmocnější zvíře zvěrokruhu a jeho vláda je spojena s RŮSTEM. Venku začíná boom a všechno živé se dere ze země ven na povrch. Období draka je spojeno také s obdobím života, ve kterém se nacházíme cca mezi 6 - 12 rokem. Je to období velkých plánů a vizí, období ve kterém je vše možné, vše chceme prozkoumávat a nechceme se ničím omezovat.


Chceme roztáhnout křídla a letět nad hory, za obzor až k moři a ještě dál...

A přesně tak bychom se měli chovat i teď :-) Jen tak bude drak spokojený.


 

Protože drak létá vysoko, také daleko vidí. Vidí to, co ostatní ani nemohou tušit. Proto je jeho vláda důležitá pro naši BUDOUCNOST. Letošní letící hvězda nese energii budoucnosti také, takže teď dojde na lámání chleba. Vidíme to všude okolo, staré odchází, aby udělalo místo NOVÉMU. To, co předpovídaly energie letošnímu roku, se plní...Firmy krachují, mění se lidé i naše země. Mění se náš způsob života a způsob myšlení. Není to proces jednoduchý, nástup nového je vždy energeticky náročný. Změny bolí a není snadné je přijmout. Ale pokud je přijmete a vstoupíte do nového, drak vám na vaší cestě pomůže.

 

Proto je teď důležité více než kdy jindy přemýšlet o své budoucnosti. Na začátku dubna se k energiím draka přidá ještě energie mezidobí země (zase si trochu odpočineme) a my budeme mít výborné podmínky na to říct si, co doopravdy chceme. Po čem doopravdy toužíme.


 

Jaký máte POTENCIÁL? Co všechno dokážete? Věřte si stejně jako drak, ten neřeší, jestli se někde ztrapní, má svoji vizi a jde si za ní. Myslete ve velkém a nenechte se ostatními držet při zemi. Jediné na co si dejte pozor je to, že drak toho sice zvládne hodně, ale nezvládne vše na světě. Musíte přesně vědět, kde je vaše hranice toho, co dokážete zvládnout, co zvládnete ve svém životě kvalitně obhospodařovat. Mít sny je skvělé, ale pokud si budete přát obrovský dům a pak nebudete mít čas a sílu na to se o něj starat, tak vás to sežere zevnitř.


 

Drak není malicherný a protože má obrovský NADHLED, nedokáže se úplně zaměřit na DETAILY. Pitvání detailů ho doslova přivádí k šílenství. Na tohle myslete hlavně ve vztahu. Buďte k sobě velkorysejší a nebazírujte na maličkostech. Řešte jen opravdu důležité věci a ne to, že "zase nevynesl pytel s odpadky".


 

Udržujte ve svém životě ROZMANITOST. I když jsme v této době omezeni, najděte si každý den aktivity, které draka udrží vysoko v oblacích. Když se totiž poddáme pasivitě a zbytečnému přemítání nad tím, co se teď okolo nás děje, stáhneme draka k zemi a takový drak už nám s budoucností moc nepomůže.

Tak roztáhněte křídla a mrkněte se na vše z vyšší perspektivy :-)

Nádherný slunečný den přeje Marie :-)

bottom of page