top of page

Astrotyp jako nástroj k pochopení života

Díky čínskému astrotypu jsem pochopila, kdo ve skutečnosti jsem a odkryla se mi moje životní cesta. Čínský astrotyp je kouzelný v tom, že odkrývá vše, co v nás je, i když je to schováno pod tlustými slupkami. Někdy je těžké se sám k sobě dostat. A někdy nás i překvapí, jak silná osobnost můžeme být. Je to tedy úžasná pomůcka pro osobní seberozvoj a duchovní růst a s každým dalším astrotypem, který spočítám, si za tím stojím víc a víc.


Kromě toho si stojím za tím, že když pochopím sám sebe, tak mohu lépe pochopit i ostatní lidi a lépe pracovat na svých mezilidských vztazích.


Proč je astrotyp tedy tak efektivní nástroj?


Je přece jednodušší pracovat na tom, kdo ve skutečnosti jsem, než na tom, co si o mě myslí ostatní. My se bohužel velice často posuzujeme podle názorů okolí, dogmat společnosti a necháváme se ovládat nastavenými myšlenkovými vzorci, které jsme si osvojili převážně v období dětství a dospívání ("Když řeknu kolegyni, že se mi nelíbí její chování, pomluví mě a už nebudu moct v klidu chodit do práce"). Je načase zbavit se těchto dogmat, vystoupit z davu, přestat přemýšlet nad tím, co na to řeknou ostatní a začít žít svůj vlastní život. Životy ostatních, můžeme přenechat jim.



Nevěříte na náhody? Věříte, že nic se neděje bez důvodu a že osud není jen slovo, ale každodenní realita?


Jak vlastně vím, jací jste, jen díky datu a hodině narození?


Představme si, že existuje možnost, že nežijeme jen jeden život. Že se reinkarnujeme stále dokola. Pokud na tuto možnost přistoupíme (nikdo ji nepotvrdil, ale ani nevyvrátil), pak můžeme připustit a je to i logické, že naše duše si po smrti vybírá svou cestu v dalším životě. A to je tajemství čínského astrotypu.


Duše si dá dohromady, co si přinesla z životů minulých a na základě toho si vybírá svoji nadcházející životní cestu - překážky, které chce překonat, věci, kterým se chce naučit. A aby se jí její záměr dobře plnil, vybere si pro sebe vlastnosti, které jí v cestě pomohou a vlastnosti, na kterých bude muset pracovat, aby se mohla dál rozvíjet. Tyhle vlastnosti udává okamžik prvního nadechnutí na světě, energie, které na nás v okamžiku narození působí a určují naše vnitřní dary a mantinely, které jsme si v tomto životě zvolili.


Takže naše dušička si před narozením vybírá tyto základní věci:


1) Kdy se narodí

2) Kde se narodí

3) Komu se narodí


Je velice osvobozující si připustit, že jsme si naše rodiče vybrali. Že jsme si zvolili svoji životní cestu společně s nimi a oni nám měli pomoci se posunout - někdy za jakoukoliv cenu. Pokud tedy máte nevyřešené křivdy s dětských let, pokuste se je vyřešit a odpustit. Vše, co se vám dělo, z vás udělalo člověka, který tady teď sedí. Jste silnější, jedineční. Nezapomínejme, že většina osobností, které měnily chod dějin, si prošli něčím hodně těžkým. Protože růst pochází ze tmy a nemůžete předávat světlo ostatním lidem, když neznáte tmu.




Už před tisíci lety věřili staré národy v převtělování a zkoumali energie, které v jednotlivých okamžicích působí. Nebyla to jen čínská kultura, astrotypy se rodily v Indii, zajímavý horoskop mají i mayové, o našem západním nemluvě. Díky nim dnes můžeme jednoduše vypočítat osobní astrotyp každého člověka.


Jeho interpretace není jednoduchá, protože do ní vstupují vlivy našich myšlenkových vzorců, které jsme se naučili v dětství, vliv rodičů, kterým jsme se narodili, vliv dogmat společnosti, ve které žijeme, vliv partnera, se kterým sdílíme společnou domácnost atd. A bohužel také velice často neumíme se svými pozitivními vlastnostmi efektivně pracovat, protože jsme se nenaučili žít život podle toho, co si v sobě neseme, ale žijeme ho podle toho, jak si myslí ostatní, že bychom ho měli žít.


Když žijeme život v rozporu s tím, co jsme si zde naplánovali a nerespektujeme vnitřní nastavení, když neplníme svůj tzv. karmický úděl, pak se nám začnou v životě objevovat nepříjemné náhody a tento stav může bohužel vést až k vážné nemoci (o tom někdy příště ze soudku čínské medicíny).


Krásný den přeje Marie

bottom of page