top of page

DODRŽUJTE PRAVIDLA!

Jedna z důležitých vlastností Psa je ta, že má rád dodržování pravidel. Lidé, kteří mají v astrotypu Psa, se mohou projevovat jako ochránci řádů někdy až nepříjemně lpící na svých hodnotách.


Pro náš život jsou pravidla a HODNOTY velice důležité. Posilují nás a vedou nás k našemu cíli. V astrotypu najdete dokonce informaci, jaké mají vaše hodnoty podstatu a jak si je máte ve svém životě nastavit. Naše hodnoty by ale obecně měly vycházet z toho, co je pro nás v životě důležité a co bychom v životě chtěli dosáhnout. Pak jen stačí nastavit si svoje pravidla, jak toho dosáhneme.


 

Pes je velice morální zvíře, takže na svých hodnotách staví celý svůj život. Protože se lidé okolo nás budou mít tendenci chovat stejně, můžeme narazit na prosazování jedněch hodnot oproti druhým. Vždyť každý si myslí, že ty jeho hodnoty jsou ty jediné a správné.


Budu se zase opakovat, ale všechny diskuze o tom, kdo má a kdo nemá pravdu, jsou naprosto zbytečné. Pravdu máme všichni a zároveň nemusí mít pravdu nikdo. Tak se pravda pozná, že není jisté, že to pravda je. Pokud tedy budete mít pocit, že vás Pes ponouká k tomu extrémně obhajovat svoje hodnoty a řády, pošlete ho lehnout do pelechu. I když budou sebevíc morální a čisté jako lilie, nesetkáte se s ovacemi okolí. Spíš vás ostatní pošlou k šípku.


Energie Psa je energie, která je tu pro ostatní, takže stačí, když tu pro lidi okolo vás prostě jen budete, když vyslechnete nešťastnou kamarádku, když pohladíte rozčilenou dceru. Nic jiného dělat nemusíte. Vaše morální zásady ponechte ve svém nitru a nechejte je, aby vás posilovaly.


 

PRAVIDLA jsou ale velice důležitá a hlavně pro nás samotné.


Pravidla, řády a rituály posilují naši imunitu a naše zdraví. Pokud jste se rozhodli, že chcete upevnit svoje zdraví a nastavit si v životě nějaké pevné hranice, je potřeba, abyste o tom také svému okolí řekli. Pravidla, která jste si pro svůj život nastavili, tedy musíte okolí sdělit. Pokud pracujete už dva roky každý den přesčas a teď jste se rozhodli, že svůj volný čas využijete pro sebe a ne pro vaši firmu, musíte ve firmě na každém kroku jasně sdělovat: "S přesčasy je konec, pracuji od osmi do půl páté. O půl páté odcházím z práce". Hlavně musíte jasně specifikovat, co to znamená, že už nebudete pracovat přesčas. Pokud to neuděláte a bude vás někdo shánět na mobilu ještě v šest hodin, tak vás to leda tak naštve a už tu máme na světe pěkný konflikt. Druhá strana ale nemůže vědět, že najednou netrávíte v práci tolik času, když vás každý den viděla u stolu do osmi do večera. A že jste jí říkala, že už nepracujete přesčasy? Ale jak má vědět, jaká je vaše skutečná pracovní doba, když jí to neřeknete?


Všichni už o vašem novém pracovním ŘÁDU ví a teď je důležité ho taky dodržovat. Pokud v práci řeknete, že pracujete už jen do půl páté a pak vás kolegové uvidí tři dny za sebou dřepět u počítače do devíti, tak nad tím jen mávnou rukou a řeknou si, že to asi až tak horké nebude. Vaše nově nastavené řády musíte dodržovat! Tím je upevníte a dáte ostatním najevo, že to opravdu myslíte vážně.


Když zařazujete do vašeho života nový řád, tak si klidně pište deník, abyste měli přehled o tom, jak ho DODRŽUJETE a za dobře odvedenou práci (např. týden v kuse jsem nebyla ani jednou v práci přesčas) se odměňujte. Na druhou stranu pokud svoje pravidlo porušíte, nastavte si svoji osobní sankci, kterou pak vykonáte. Např. týden bez čokolády.


Stejně tak dejte najevo nevoli někomu, kdo, i když o vašem novém řádu ví a ví přesně, jak funguje, se ho bude snažit nerespektovat a stejně vám bude volat v osm večer. Pak je na místě připomenout mu, kde jsou hranice. Ano, chápu, je to kolega a potřebuje pomoc. Když se to stane jednou, tak můžete samozřejmě pomoci, zvláště když se jedná o nějakou krizovou záležitost. Pokud se ale bude nájezd na vaše řády opakovat, pak jasně řekněte NE. Vy jste tu na prvním místě, to nezapomínejte. A pokud je pro vás dodržování nového řádu opravdu důležité, nenechte se ze své cesty svést. Poproste kolegu, aby se příště obracel na někoho jiného, nebo mu v rámci pracovní doby pomozte s oblastí, ve které se na vás obrací o pomoc.

Od dneška nás čekají další pravidla, která budeme muset dodržovat. Přijměme je s pokorou a mějme na mysli, že i dodržování pravidel vnějších nás bude posilovat. Pokud je nepřijmeme, pak proti nim budeme jen zbytečně bojovat a boj vždy znamená extrémní energetické vyčerpání. To teď ale v období, kdy chceme energii střádat, nechceme.


Takže se vždy zhluboka nadechněte a vydechněte, když se vám něco nebude líbit a zkuste to přijmout. Vím, že to někdy není jednoduché, ale myslete na to, že děláte něco dobrého pro sebe a svoje zdraví.


Držte se, Marie.

bottom of page