top of page

Energie Tygra - pod lupou

Na internetu si můžete přečíst spoustu informací o tom, jaké jsou energie Tygra a jaký rok nás letos čeká. Můžete si tak udělat dost přesný obrázek o tom, jaký ten Tygr vlastně je a co nám jeho energie přináší.


Já bych se na jeho energie dnes chtěla podívat z jiného úhlu pohledu, protože mě osobně tenhle pohled hodně pomohl jít jednotlivým energiím více do hloubky.

V čínském učení HAM YU funguje mikro a makro. To, co platí pro nejmenší celek, platí i pro ten největší. Energie se střídají stejně v minutě, v hodině, ve dni, roku, dvanáctiletí atd. Protože jsou energie Tygra dost specifické, podívejme se na jeho působení v rámci dne - námi nejsilněji vnímaného časového úseku.


Každé dvouhodině našeho dne odpovídá energie jednoho zvířete a dává jí jedinečný otisk jeho charakteru. Tygrovi patří dvouhodina 03-05 hodin ráno. V čínské medicíně mu odpovídá orgán plic, který je spojen s naší imunitou. Když mají plíce dostatek klidu, hezky nám posílí obranyschopnost našeho organismu. Když si tohle uvědomíme, tak je jasné, že nejlepší je vstát až v pět ráno a do pěti ještě odpočívat :-) V pět ráno Tygr skočí. Začnou štěbetat první ptáčci. Vyjde slunce. Vstáváme.


Pokud jste ještě nezažili přírodu před východem slunce, jednou si to dopřejte. Abyste pocítili energii rozbřesku, buďte venku v přírodě min. hodinu před ním. Okolo bude ticho a přítmí, i když už někde v dálce na východě začne sílit světle modrá linka okolo horizontu. Čím blíže budete k východu slunce, tím více se bude příroda probouzet. Ale nepropukne to všechno najednou. Vše se odehrává postupně. První ptáček najednou z ničeho nic zaštěbetá. A chvíli to bude jen on sám. Pak se přidají postupně další a další. A až pak vyjde slunce. Ještě není cítit jeho síla, nehřeje, ale už je tu nový den.


Tohle je energie Tygra. Hezky si spíme, ale když zazvoní budík, vyskočíme z postele a vykročíme do nového dne. Slunce se ještě ukrývá za horizontem, všude okolo je klid, ani ptáček nezpívá. Ale najednou slunce vyjde a začne nový den. Tohle je energie Tygra. Tygr čeká na svůj skok. Čeká a pak skočí.


Dívejte se takhle na energii letošního roku. Klidně letos spinkejte. Čerpejte síly, posilujte svoji imunitu. Vládnou přece plíce, tak je nepřetěžujte. Nemusíte se honit za ocasem. Nemusíte vypustit duši při honbě za úspěchem. Ale mějte na mysli, že v prosinci už začíná rok, kdy začnete rozhojňovat. (rok Zajíce). A do té doby Tygr musí skočit. Musíte vstát. Slunce musí vyjít. :-)


Krásný večer :-)

Marie

bottom of page