top of page

Hrátky s Opicí

Vláda Opice s sebou přináší, jako každé zvíře zvěrokruhu, věci příjemné a věci, která nám úplně nejdou pod nos. Tak si o nich pojďme něco říct, ať jsme na tyhle opičí energie připraveni reagovat.


O Opici je dobré vědět hlavně to, že si poradí opravdu v každé situaci. Je to velice silný spojenec, takže pokud máte ve svém okolí Opici, mějte ji na své straně. Opice totiž vždycky hájí nejprve svoje zájmy a pak se teprve rozhlíží okolo. Když budete v týmu Opice, máte o polovinu méně práce, protože toho spoustu vyřeší za vás. I když je trochu vychytralá, svoje blízké vždycky ochraňuje ❤️.



Opice je neuvěřitelně šarmantní. I kdybyste se na ni zlobili, nemůžete se na ni zlobit dlouho, odzbrojí vás svým humorem a bezprostředností. V pozadí si tahá za neviditelné nitky a nikdy na ni nikdo neukáže prstem a neřekne: AHA, tak to ty! To spíš odhalíte Psa nebo Kohouta, protože ti si ani tu nejnepříjemnější věc nenechají pro sebe. Ale Opička spoustu věcí zatají, nebo si i pravdu přizpůsobí, protože jít do nějakého konfliktu, je pro ni zdrcující. Konfliktům se vyhýbá. Raději na vás bude ze stromu házet nenápadně banány a chechtat se na celé kolo, že nic nechápete. Ale seskočit dolů na zem a postavit se vám čelem – tomu se raději vyhne.

Ale stejně se na ni zlobit nebudete, celý život je pro ni hra, všechno, co vymýšlí je hra s vámi a se životem. A protože jsme všichni uvnitř stále děti, chceme si s Opičkou hrát také.


Jak tedy energie Opice co nejlépe využít ve svůj prospěch?


NETLAČTE NA PILU a nesnažte se teď začínat nový projekt, aktivitu, nestěhujte se, nerekonstruujte, prostě nedělejte teď žádná velká životní rozhodnutí. Koza nic nechtěla dělat a Opice taky nechce. Opice teď sedí na stromě, žere banány a přemýšlí, co bychom tak mohli začít dělat v září.


Tedy MY 😀 Přemýšlí, co udělá v září Kohout. Pozor! Když budete o budoucnosti přemýšlet, tak opice to opravdu se svým brilantním mozkem vymyslí a v září se do toho můžete v klidu pustit. Kohout je pracant a ten vám s novým začátkem pomůže.


Úplně byste neměli začínat něco zcela nového, energie nám přece jen pomalu slábnou, ale můžete posunout to, co už teď děláte na vyšší level. Kohout půjde více do detailu a pomůže vám být efektivnější a výkonnější. Např. pokud podnikáte, tak se teď v srpnu zamýšlejte, co jste všechno od začátku roku udělali, jaký to mělo výsledek a jak se teď chcete posunout zase dál. Sepište si všechny zádrhele, nebo problémy, se kterými se potýkáte a nechte Opici, ať se jim podívá na zoubek 😁.


Spolehněte se na to, že když Opici dáte jasné zadání – CO chcete dosáhnout, ona vám VYMYSLÍ JAK se tam dostanete. Období země nám pomalu končí a vy už byste měli mít vše zpracované a měli byste vědět, CO chcete. Pokud to nevíte, tak vám ani Opice nepomůže.


 

Všechno, co vás v tomhle období napadne, si ZAPISUJTE, nebo nahrávejte na diktafon. Nepřemýšlejte úplně o souvislostech, spoléhejte na svou vnitřní inteligenci, ta vás povede.


Opice dokáže vycítit jakoukoliv PŘÍLEŽITOST k tomu mít se lépe, takže se dívejte okolo sebe s otevřenýma očima a nastraženýma ušima a slovo náhoda hoďte do koše. Teď je čas, kdy se začnou dít velké věci, když jim to dovolíte.


 

Opice nesnáší konflikty, problémy a nepříjemnosti. Takže se takovým situacím snažte co nejvíce vyhýbat. Pokud víte, že je potřeba řešit nějakou situaci, která vám není příjemná, tak to udělejte rozhodně hned a strhněte tu náplast rychle. Opici extrémně vyčerpává, když se před ní objeví nějaký nový a NEPŘÍJEMNÝ PROBLÉM. Protože od něj chce utéct a ne ho řešit. Chce si hrát támhle s dalšími zvířátky a ne se zabývat nějakými nepříjemnostmi třeba s kolegou v práci. Čím více ale řešení problémů odsouvá, tím víc v ní hnisají a taková Opice pak ztrácí svoji velkou sílu.

Takže VŠECHNO ŘEŠTE HNED. Ať je to jakkoliv nepříjemné, ať z toho máte sebevětší strach, udělejte to.


Opice je rychlé zvíře, pořád PŘESKAKUJE OD NĚČEHO K NĚČEMU a baví jí to. Čím více problémů nechá nevyřešených, tím méně bude mít síly na přeskakování a zábavu a tím méně bude schopna využít svoji inteligenci a intuici.


Pozor na NEDOKONČOVÁNÍ věcí. Snažte se vždy dokončit jednu a pak teprve začít druhou, jinak budete mít tendence nic nedodělat.


 

Pokud budete mít v tomto období pocit, že něco nějak je, tak si můžete být skoro stoprocentně jistí, že to tak doopravdy je. Opice má obrovskou intuici a doslova „vidí neviděné a slyší neslyšené“. Tento dar používejte s pokorou. Můžete být v situaci, kdy VÍTE, že ten druhý neříká pravdu, ale i on je třeba pod nadvládou té vlastnosti Opice, která nechce jít s pravdou ven. Buďme k sobě tedy ohleduplní a chápejme, že naše energie jsou odlišné a odlišně na vládnoucí zvířátko reagují. Nemusíme vždy říkat, co si myslíme a někdy je lepší se řídit heslem „mlčeti zlato“.


 

Prožívejte tohle období uvolněně. Nic zbytečně nehroťte, vychutnávejte si léto a bavte se. Opice hlavně nesnáší nečinnost a nudu. Takže když budete pořád někde ve víru velkoměsta, bude happy a vy také. Všechny aktivity, které vás nebaví, odsuňte na září. Když se vám do toho nechce, tak vás to teď extrémně vyčerpá. S Kohoutem nám to pak půjde o 150% lépe.

Pokud nepříjemné aktivity nemůžete odsunout, tak se před takovou aktivitou pořádně vyspěte, dejte si večer před pořádný dlouze tažený vývar a oblečte si něco červeného, ať si to nadšení přidáte alespoň symbolicky. A hlavně si řekněte, že je to pro vás výzva a když ji splníte, tak si za odměnu zajdete do kina a na pivo s kamarády. Jen se hezky odměňte a oceňte, že i když se vám do něčeho nechce, tak i přesto do toho jdete a zvládnete to levou zadní. Stejně tak nezapomeňte oceňovat i ostatní okolo vás, Opice ocenění potřebuje, tak na něj nezapomínejte a hlavně si to natrénujete na Kohouta, který bez pochvaly ani ráno nevstane z postele 😂.


 

S Opicí můžeme narazit v srpnu na nechuť dodržovat jakákoliv pravidla a zákazy. Já to pociťuji hodně na úrovni situace s covidem. Můžete mít podobné pocity. V srpnu nechceme, aby nám někdo něco přikazovat, zakazoval, svazoval nás, protože chceme volně skákat a bavit se. Takže na to myslete a když takový pocit přijde, hoďte Opici nějakou zábavu, aby přestala myslet na negativní věci.


 

Vaše aktivity by teď měly být různorodé, zábavné a nenáročné. Užívejte léta plnými doušky a netrapte se malými mráčky, které sem tam přeběhnou přes oblohu ❤️.


Energie bude tento měsíc rychlá, tak ať vám neuteče 👍🏻 A “až se zima zeptá, co jste dělali v létě”, můžete říct: ”moc jsem si to užila, objevovala jsem, bavila se i relaxovala, prostě super, jsem nabitá energií”.


Ve vztahu využívejte všechno, co jsem zmínila výše: hrajte si, nic moc neřešte, partnera chvalte a zkoušejte nové věci, co vás budou oba bavit ❤️ Prostě na pohodu 😁


Krásný večer přeje Marie ☀️

bottom of page