top of page

JAK TO VIDÍ PES?

Pro ty z vás, kteří chtějí raději poslouchat: audio


Dnes se s vámi musím podělit o své vnímání období Psa, ve kterém se teď nacházíme. Já sama Pes jsem a posledních pár dnů mi dává jeho energie tedy pěkně zabrat



Před třemi lety byl pro mě rok Kohouta hodně náročný a už jsem se neuvěřitelně těšila na rok Psa, který měl následovat. Protože jsem tehdy ale ještě nebyla v čínské astrologii tak zběhlá, myslela jsem si, že to pro mě bude rok hojný a šťastný. Když se na něj teď dívám zpětně, tak kromě toho, že jsem skoro umřela při autonehodě, byl to obecně rok náročný a vyčerpávající.

 

Už jsem jednou zmiňovala, že Pes chce, aby věci fungovaly. Pokud tedy máte v životě nastavené vše správně a vše vám funguje, nemusíte se ničeho bát, Pes pak jen ochrání vše, co je pro vás důležité a posílí vás.


Pokud si ale u sebe držíte lidi, které nedokážete odstřihnout, ubližujete si nesprávnými stravovacími návyky, nebo závislostmi, nevědomým myšlením nebo jen tím, že nedokážete říct jasné NE na něco, co dělat nechcete, Pes se postará o to, aby vám tyhle věci ze života zmizely.


 

Protože je Pes energie nebes a nebesa jsou hodně přísná, nečekejte že vás od nefungujících věcí odstrká čumáčkem. Bude to spíš takový naštvaný, rozmrzelý vlčák, který vám ukousne kus ruky.


V roce 2017 jsem si myslela, že mám všechno. Že je můj život spokojený a i já, že nemám na sobě co měnit. Evidentně jsem se pěkně mýlila, protože mi Pes tehdy ukousl 2 měsíce mého života a donutil mě, abych si sama uvědomila, že je potřeba zpomalit, věci zjednodušit a nechat přirozeně plynout.


Dneska už nejsem tak bláhová, abych si myslela, že v mém životě není co měnit a že vše funguje, jak má. A i když jsem spoustu věcí dala do pořádku, spoustu věcí odsekala a hodně věcí vyhodila ze svého života, stejně cítím působení Psa velice silně a už pár dní mám pocit, že mi do života zase strká ten svůj čenich.


Vy to můžete cítit i jako pocit smutku, naštvanosti, beznaděje, nebo pocit, že nic nemá smysl. Pokud totiž věci nefungují, jak by měly, kovová energie Psa nám přináší pocit zmaru a tzv. podzimní depresi.


I když vím, jak s energiemi naložit, stejně se necítím úplně nejlépe a když si představím, že jsou lidé, kteří vůbec neví, co se děje a jak mají s tím velkým smutkem uvnitř zatočit, musela jsem dnes tohle téma vytáhnout.


 

Pojďme si dělat víc radost, dělejte věci, které máte rádi. I když se vrátíte z práce už za tmy a nejraději byste si jen lehli k televizi a na nic nemysleli, vytáhněte třeba deskovou hru, kterou rádi hrajete s rodinou a překonejte počáteční nechuť. Nenechejte se rozhodit zprávami, v tomhle období bych doporučovala zprávy vůbec nesledovat, max. jednou denně, abyste měli přehled o nějakých těch nových opatřeních. Nevyhledávejte věci, které víte, že vás štvou, věci se kterými se neztotožňujete. Vyhýbejte se diskuzím, které nikam nevedou, jen ke štěkání jeden na druhého. Nemá to smysl. Dejte si horkou sprchu, uvařte si oblíbené jídlo, běžte na procházku s pejskem. Obejměte svého partnera, zapalte si svíčky a nebo oheň v krbu. Nechejte věci plynout a když ucítíte, že vás přepadají nehezké myšlenky, uvařte si svařák nebo si zatancujte doma v kuchyni.


COKOLIV, co vás bude bavit. Ale hlavně buďte co nejvíce s přáteli nebo mezi lidmi. Starý pes sám v pelíšku bude hrozný mrzout, ale podívejte se na něj ve chvíli, kdy je okolo něj jeho smečka. Hned jakoby ožil a omládnul.


A milujte. Bezvýhradně. To žádné jiné zvíře neumí. Rozdávejte bezvýhradně lásku svému okolí a buďte k lidem laskaví. Jen tak toto období přečkáme s úsměvem na rtech.

Myslím na vás, opatrujte se.

Marie


bottom of page