top of page

Kůň v roce 2021

Jaké podmínky jsou nastaveny v roce 2021 pro svobodomyslného Koně?

V roce 2021 vládne "kovový" Buvol (Buvolova přirozená energie je voda). Energie pro Koně budou letos velkou výzvou, všechny energie roku ho nějakým způsobem vyčerpávají a povahově si s Buvolem úplně nerozumí. Proto bude letos pro Koně hodně důležité si svou energii opečovávat a hlídat si její únik. Pojďme se vztahu Koně a Buvola podívat na zoubek.


 

V čem jsou si Kůň s Buvolem podobní

 

  • Zaměřují se na dosažení svého cíle

  • Raději pracují samostatně

  • Těžce nesou nečinnost

  • Jsou silné individuality

  • Mají silné vůdcovské schopnosti



 

Tyto vlastnosti budou mít letos tendenci více se projevovat.

Jak s nimi pracovat?

 

  • Letos se zaměřte na váš životní cíl. Pokud už máte představu, jděte si za ní. Pokud teprve hledáte, využijte letošní rok a energie Buvola pro nalezení vaší cesty. Pokud byste neměli dělat nic jiného, je to v pořádku. Stejně tak se zaměřte na vaše naplnění. Naplněný život bude pro vás letos hodně důležitý. Naplnění posílí vaši energii a udrží ji vitální. Snažte se dělat jen to, co vás naplňuje. Samozřejmě to není jednoduché, pokud máte rodinu, nebo práci, která vás v tuhle chvíli úplně nebaví. Čím více máte v životě povinností, které vás nebaví, tím více je vaše energie oslabena. Najděte si čas sami na sebe a vyplňte ho něčím, co vás opravdu baví, co máte rádi a co vás naplňuje radostí a štěstím. RADOST je něco, co si nesmíte tento rok dát vzít. Bude to náročné, protože energie jsou chladné a přísné. Pokud byste se měli zaměřit na jednu jedinou věc, zaměřte se na naplněný a radostný život.


  • Lépe se vám bude pracovat v čele ostatních a individuálně. Než abyste pracovali na nějakém úkolu v týmu, raději se domluvte, že si svoji část uděláte v klidu sami. Týmová práce vám letos může přinést zbytečné starosti. Nenechte si do ničeho moc "kecat" a dělejte si to po svém. Ukazujte lidem cestu, budou vás následovat.


  • Buďte aktivní. V aktivitě ale musíte najít správnou míru. Buvol je pomalý a Kůň je rychlík. Oba se ale dostanou do problémů, když se úplně zastaví. Letos budete nuceni zvolnit, ale nenechejte se energiemi úplně zastavit. Ve vás hoří mocný oheň, ale i ten může uhasit velká voda, která letos vládne. Buďte stále aktivní a nezastavujte.


  • Kůň si všechno dělá po svém. Nenechá si do ničeho kecat a jde si za tím, co miluje. To je přirozená energie Koně. Je svobodomyslný a nespoutaný. Jeho nádherná energie inspiruje ostatní, kteří se nechávají oslnit jeho krásou a majestátností. Ani Buvol ani Kůň si nenechají od nikoho nic diktovat. Mají vlastní názor a věci dělají po svém. Takto se chovejte i letos. Nenechejte se nikým nikam tlačit a jasně vyznačte vaše hranice. Každý den buďte sami sebou. I když to nepůjde celý den, alespoň chvíli se musíte cítit nesvázaní a volní. Pozor si dávejte na chování ke svému okolí. Obě znamení mají kopyta a obě je umějí použít, když se jim něco nelíbí. A letošní rok se Koňům moc líbit nebude, zvláště díky situaci s lockdownem. Pozor na vaše kopýtka, nepoužívejte je ke kopání okolo sebe, ale k cestě za vaším cílem. Když se dostanete do situace, která vám nevyhovuje, raději zkuste počítat do deseti. Pracujte letos na vaší laskavosti a naplnění radosti.


  • Veďte. Silných vůdců je v současné době v našem světě jako šafránu a lidé vůdce potřebují. Buďte vůdcem ve vaší komunitě, ukazujte cestu přátelům nebo kolegům. Nadchněte ostatní a oni vás budou následovat kamkoliv jim ukážete.


 

V čem se Kůň od Buvola odlišuje?

 
  • Buvol jde ke svému cíli pomalu, krok za krokem, je velice klidný. Kůň zavětří příležitost a rozběhne se za ní jako vítr, stačí mu, když se pro něco nadchne. Pomalost letošního roku vás může znervózňovat. Měli byste vědomě trochu zpomalit a přijmout pomalejší, klidnější energie, jinak vás můžou začít štvát. Pečujte o věci ve svém životě, které vám dělají radost a přináší vám do života vášeň.

  • Buvol si plánuje každý svůj další krok a Koně na plánování moc neužije. V rámci zpomalení zkuste letos váš silný instinkt doplnit i přemýšlením o tom, co uděláte dál.

  • Buvol se nikdy nežene do riskantních podniků, všechno si předem pořádně promyslí. Kůň je proti němu netrpělivý až zbrklý. Letos si na zbrklost dejte pozor a i když to není vaše přirozenost, než se do něčeho pustíte, raději si to zkuste trochu promyslet.

  • Buvol nerad chybuje a každá chyba ho hodně oslabí. Proto je tak rozvážný a vše si promýšlí, aby moc nechyboval. Koně občasné chybování nijak neoslabuje, protože se nad ně dokáže povznést a přemýšlení ho vyloženě nudí. Kůň se rozhoduje na základě intuice. Letos ale pozor, chybám se raději vyhýbejte, protože je můžete znatelněji pocítit. Tlak na přemýšlení vás může nudit a vyčerpávat, snažte se zabavit aktivitami, které vám dělají radost.

  • Buvol si vybere jednu věc a tu zkoumá do hloubky. Kůň raději ochutnává ode všeho trochu a přeskakuje mezi různými aktivitami, zvládá jich i více najednou. Letos může vaše multifunkčnost ohrozit plynulost, kterou potřebujete k postupu k vašemu cíli a naplnění. Zkuste si letos na ochutnávce vybírat opravdu jen věci, které jsou pro vás důležité a naplňují vás radostí.

  • Buvol potřebuje znát každý svůj další krok. Proto si zjišťuje všechny informace a přemýšlí tak dlouho, dokud si nebude jistý, kam jde a jak se tam dostane. Kůň potřebuje překvapení, naplňuje ho, když je jeho život naplněný dobrodružstvím a neočekávanými událostmi. Pokuste se letos myslet na každý další krok na vaší cestě. A přidávejte si do života energii neočekávaného. Nejeďte pořád podle zajetého plánu, vyzkoušejte novou cestu do práce, novou cestu na procházce.

  • Buvolova komunikace je nevyzpytatelná. V jedné chvíli skoro nemluví a v druhé mu nejde skočit do řeči. Buvol je hovorný podle toho, o čem se vede konverzace. Pokud má jistotu, že ho ostatní poslouchají a cítí se příjemně, tak může být hodně ukecaný. K tématům, které ho nezaujmou, nemá potřebu se vyjadřovat. Když ale mluví, mluví k věci a vždy se od něj dozvíte důležité informace. Kůň oproti tomu "žvatlá" o čemkoliv, co mu proletí kolem nosu, nepředá v celém povídání ani jednu podstatnou informaci, ale všichni jsou z něj úplně paf a nadšení. Letos jsou možné tendence k vážnějším debatám, připravte se na to a odlehčete konverzaci svým přirozeným šarmem. Může se ale stát, že pokud budou energie Buvola hodně silné, můžete narazit na studené nepochopení.

  • Buvol je velice stálý a tzv. "držák". Kůň většinou pohodí hřívou a uteče pryč. Ze vztahu, ze zaměstnání, z nepříjemné situace. Letos při tomto chování můžete narazit na nepochopení okolí, připravte se na to.


Rok 2021 bude pro Koně rok náročnější, ale pokud se dokáží zklidnit a nechají se vést energiemi kovu ke svému cíli, může být hodně přínosný. Koňům hlavně doporučuji pečovat o jejich přirozenou energii. Ta bude v letošním roce díky celkovým ročním energiím hodně vyčerpávaná. Kromě všeho uvedeného výše ji posílíte tak, že budete pečovat o svoji energii ohně. Když to budete dělat správně, odlehčíte tíhu, která by vás mohla v tomto roce zavalit a vyhnete se pocitům omezení, které by vás mohly vyčerpávat.


  • Dělejte si radost a zaměřte se na věci, které vás naplňují, zaměřte se na dokončování věcí

  • Buďte ve společnosti lidí, se kterými je vám dobře

  • Rozhodujte se svobodně jak nejvíce to v rámci možností půjde

  • Buďte hodně v přírodě, v otevřených prostorách (tam kde se budete moci tzv. rozběhnout od obzoru k obzoru)

  • Využívejte energii slunce na dobití baterek

  • Hýbejte se, nejlépe nějaký sport, ze kterého budete mít radost


 

Na co by si Koně měli letos obzvláště zaměřit vzhledem k celkovým energiím roku?

 

  • Důraz na preciznost vás může vyčerpávat, pokud to bude důležité, poproste o pomoc někoho, kdo má větší smysl pro detail než vy

  • Pokud to nepůjde jinak, snažte se dělat věci správně a tak, jak se dělat mají a ne tak, jak byste je vy dělat chtěli

  • Pokud se dostanete do konfliktu, raději ustupte, bojům se snažte co nejvíce vyhýbat

  • Vyhýbejte se lhaní a podvádění, než byste zalhali, raději mlčte, než byste podváděli, raději nic nekonejte

  • Pozor na přílišná omezení - nenechte se jimi stresovat

  • Nevrhejte se do ničeho po hlavě, vše, do čeho se pustíte, musí mít reálný základ

  • Pravidla berte jako vedení, díky kterému se dostanete snadněji ke svému cíli

  • Zaměřte se na svoji stabilitu a harmonii


Krásný rok 2021 všem Koňům a hodně sil a klidu přeje Marie :-)

bottom of page