top of page

Období země je tu! Nenechte se zavalit!

Na každého působí období země jinak. Někomu se život příjemně zpomalí a na někoho dopadne tohle období jako balvan, pod kterým na měsíc uvízne. Pokud ale víme, jak s ním pracovat, mělo by nám přinést pocit bezpečí a cenné odpovědi na naše otázky. Důležité je netlačit na pilu, nelpět na tom, že chceme odpověď tady a teď a ty správné myšlenky si nás pak jednoduše samy najdou.


Využijte mezidobí země pro vymyšlení pokračování vaší cesty. Najděte si v bytě Kua 8 (je to levý spodní roh vašeho domu či bytu z pohledu, když do něj vcházíte) a tam si každý den běžte třeba zameditovat. Nebo jen tak sednout a čučet do prázdna. 😁 Nechejte myšlenky proudit hlavou, necyklete se nad konkrétním problémem. Neopakujte si stále dokola, co se vám stalo hrozného, nebo co vám kde kdo řekl. Nechejte to být. Když budete mít v hlavě pořád jednu myšlenku, jak by tam mohla přijít nějaká jiná, konstruktivní?


Období země bychom měli využít hlavně pro stabilizaci našich energií. Doteď jsme se pořád za něčím hnali, energie nás nutily neustále do nějaké aktivity. Teď nastává velice důležité mezidobí země, které odděluje aktivní energie dřeva a ohně od pasivních energií kovu a vody. Nastává čas ohlédnout se za uplynulým půlrokem a zhodnotit, co se nám povedlo, co se nepovedlo a co s tím uděláme. 😊



Sundejte růžové brýle a podívejte se na svět realisticky. Opravdu je vaše podnikání životaschopné, nebo je to jen vaše naivní představa, na které lpíte už jen ze zvyku? Všechno si pořádně spočítejte a upřímně si řekněte, jestli je smysluplné pokračovat dál.

Po tomto mezidobí země se na nás chystá tvrdý kov a ve spojení s energiemi roku to bude kov hodně silný. Vše, co v našem životě nebude životaschopné, nás bude stahovat dolů. Vše, co nebude fungovat, nás extrémně vyčerpá. Je to období, kdy se budou odsekávat věci, které v našem životě nemají místo. Je lepší se jich zbavit teď a do tohoto období vstoupit lehkou nohou.


Stejně tak je teď potřeba opravdu zodpovědně čerpat síly, abychom na podzim nebyli příliš vyčerpaní. Jednoduše řečeno bychom měli co nejvíce žít podle energií roku v kontextu s energiemi našeho těla, posilovat naše tělo výživnou stravou a cvičením a odlehčovat naši mysl od negativních myšlenek. To je obecně recept pro dlouhý a hlavně spokojený život.


Je opravdu hodně závažné, když svůj život nežijete podle energií, které máte v sobě nastavené. Tímto stylem života si vyčerpáváte svoje tělo, svoji duši a zkracujete si současný život. A my tu přece chceme být co nejdéle, abychom se toho co nejvíce naučili, ne? 😁


 

Ještě 14 dní nám vládne Koza a zemité energie její oheň trochu zpomalí. Teď je ten nejideálnější čas na dovolenou, na nějaký pořádný relax. Určitě není správná doba na to běhat někde po úřadech, makat do noci na projektech nebo startovat nové podnikání. Teď si prostě jen užívejte! Jsme v nejkrásnějším období roku, tak si ho nenechte utéct. Neseďte doma, jděte ven! Je jedno, jestli to bude na výlet do lesa nebo na večeři do oblíbené restaurace. Koza s energií země si to užije hlavně přes jídlo. 🥰

Takže si dopřávejte, co máte rádi, neupírejte si laskominky, u kterých se vám sbíhají sliny.

Ale prosím vás, žádné přepalované tuky! Zemi chceme využít a ne si ji v těle zablokovat, takže rozmanitost v jídelníčku zkuste zkombinovat s bojkotováním fast foodu!


Jinak stále platí vše, co jsme si už o Koze řekli tady: https://www.4femme.cz/post/uvoln%C4%9Bte-se-pros%C3%ADm. I přesto, že teď bude trochu zpomalená energií země, pořád si bude chtít užívat, prozkoumávat a vychutnávat. Jídlo, společnost a atmosféru. ❤️ Tak jí to dopřejme.


 

Pozor si dávejte na nechuť ke změnám a na odmítavý postoj k okolnímu světu. Budete si zemi zbytečně blokovat a zablokovaná energie země = nemoc. Přijímejte a pečujte. Pečujte o sebe, o své blízké, vařte výživná domácí jídla. Pečujte o svůj domov. Je načase udělat další velký úklid v naší domácnosti. Je ideální doba na vyhození nepotřebných a nefungujících věcí. Pročistěte energie, ať místo nich mohou přijít nové.



Člověk je energie země, takže využijte tohle období opravdu maximálně pro získání stability a pevných kořenů. Zkuste si každý den sednout na židli, chodidla se pevně opírají do země, rovná záda. Představujte si, jak zapouštíte kořeny do země a jak vám tohle spojení dodává pocit bezpečí a stability. Propojení s nebesy dosáhneme následně tak, že si představíme kotvu, která se z naší hlavy vystřelí nahoru do vesmíru a tam se zahákne za nějakou planetku. Takto budeme procvičovat naše pevné propojení se zemí a s nebesy, které je cílem naší touhy po harmonizaci našeho života.


Kořeny pro nás budou v tomto mezidobí opravdu důležité, letící hvězda tohoto období nás obrací k RODINĚ, TRADICÍM A NÁVAZNOSTI na ně. Rodina pro nás bude silným základem. Využijme její síly, která je největší silou ve vesmíru. Je to síla našich předků a jejich moudrosti, kterou nám předávají v naší DNA. Modlete se k nim a žádejte je o pomoc. Jsou to staletí, tisíciletí moudrosti, kterou můžeme využít, když si o ni řekneme. 🙏


Pokud je pro vás tohle moc duchovní pohled, můžete zkusit navázat na něco, co je zakořeněno pevně ve vašem životě a využít zkušenosti, které jste v této oblasti získali. Např. pokud se zabýváte zdravou výživou a už nějakou dobu se v této oblasti vzděláváte, teď je ideální doba na to, navázat na své zkušenosti a využít jich k vašemu posunu na další úroveň. Můžete se tak např. pustit do receptů ze surovin, před kterými jste měli respekt a obávali jste se, že ještě na tento level nejste připraveni.


Více o letící hvězdě pro každou oblast vašeho života si povíme příště 😊


Krásný den přeje Marie ❤️

bottom of page