top of page

Pozor na Kohoutovy ostruhy!

Kohout je tu a kovové energie letošního roku se prohlubují. Pojďme si posvítit na to, jak na nás Kohout bude tento měsíc působit a jak jeho energie co nejlépe využít.


 

PREZENTACE


 

Energie Kohouta není silná ani průrazná. A i když si to on sám sobě nikdy nepřipustí, je to nejslabší zvířátko našeho zvěrokruhu. Kohout by neměl vést lidi do války nebo prosazovat novinku na trhu. Na to jsou tu Tygr nebo Kůň. Ti mají dost silné energie, aby ustáli i velice náročné situace.


Ale i když není tak silný, peří si bude natřásat i před Tygrem. Myslí, že je ze všech nejlepší a že jen on je ten, který dokáže zachránit svět.


Proto je v září důležité, abychom se před ostatními dobře prezentovali. Oblečením, chováním, výsledky. Neměli bychom se dostat do situace, kdy nás může někdo shodit tím, že řekne: "tady jsi udělal chybu", nebo "na sukni máš flek od omáčky". V jiném období bychom to možná přešli mávnutím ruky, ale teď budeme mít tendenci si všechno brát moc osobně.


Zaměřte se na to, aby vaše výsledky v práci byly opravdu obhajitelné. Nechoďte s kůží na trh, pokud si nebudete stoprocentně jistí, že vás čeká pochvala. Nejhorší tragédie pro Kohouta je, když není oceněn za svoje pracovní úsilí, to pak upadá do deprese.


Takže jestli jste v něčem dobří, teď to všem ukazujte. Pokud máte ještě nějaká slabá místa, která by mohl někdo odhalit, počkejte se svou prezentací na vhodnější dobu.


 

OSLAVOVÁNÍ


 

Oslavujte svoje úspěchy, povídejte si s ostatními, co se vám v uplynulém roce podařilo. Období Kohouta je období sklizně a měli bychom už vidět, kolik se nám toho podařilo od začátku roku nastřádat. A i kdyby to byla sklizeň maličká, každá jedna hruštička, každý klas obilí se musí pořádně oslavit.


Kohout je tvor společenský a dobrosrdečný, vyražte tedy oslavovat do společnosti. Pokud máte v tomto období narozeniny nebo výročí s partnerem, je oslava těchto výjimečných událostí téměř povinností, neměli byte ji vynechat.


DETAILY


Nejsilnější stránkou Kohouta je jeho smysl pro detail. A vy teď můžete tuhle jeho vlastnost využít pro sebe. Můžete si udělat revizi vašeho života a to ve všech oblastech. Kohout odkryje chyby a nefunkčnosti a ukáže vám je takové, jaké jsou doopravdy. Rozeberte si každou oblast svého života na malé kousky a jeden po druhém je prozkoumejte.


Baví vás vaše práce? Co váš nadřízený? Co kolegové a vaše vztahy s nimi? Baví vás dojíždění? Prostě vezměte všechny kousky, ze kterých se skládá vaše práce a jeden po druhém je projděte. Energie Kohouta vám pomůže sundat růžové brýle a odhalit střípky toho, co je pro váš život nefunkční a co je potřeba buď odstřihnout a nebo opravit.


Tohle platí jak pro práci, pro váš životní styl, partnerské soužití, výchovu dětí nebo vztahy s přáteli. Máte teď jedinečnou šanci, tak ji využijte. Po Kohoutovi přijde Pes a ten má rád věci pěkně v pořádku a tak jak mají být. Pokud si do října přinesete věci, které už s sebou tahat nemáte, Pes na to přijde a dá vám to hezky "sežrat". Stejně tak má Pejsek rád věci pod kontrolou, takže si v životě ponechejte nejen věci funkční, ale hlavně věci, které dokážete zvládnout opečovávat je.


Představte si to na příkladu políčka na vaší zahradě. Nechejte si jen tak velké, abyste se o něj dokázali postarat a plodilo vám jen tolik zeleniny a ovoce, které dokážete sníst. Neukrajujte si větší kus krajíce, než na který stačíte. Zbytečně se oslabíte. Kohout přináší lehkost bytí a lehce žít nedokážeme s věcmi, které nedokážeme zvládnout.


 

BUDOUCNOST


 

Letošní rok je velice důležitý pro naši budoucnost. Je první rok nového dvanáctiletí a jak začneme, tak budeme i pokračovat. A protože energie Kohouta je spojena s energií budoucnosti, zahleďte se dopředu. Hned jak si zrevidujete svůj život a uděláte si v něm pěkně pořádek, hned jak budete vědět, co si s sebou chcete nést a co chcete nechat minulosti, zahleďte se do budoucnosti a zaměřte se na to, co v životě chcete.


 

VZTAHY


 

Ve vztazích s partnerem, v práci, s přáteli, v rodině, se mohou začít objevovat Kohoutovy energie hodně negativně. Můžeme mít tendence k tomu prosazovat svoje názory a svoje cíle na úkor ostatních. Můžeme mít pocit, že všechno víme lépe než ten druhý. A když nebude po našem, můžeme sekat. Ne nadarmo má Kohout svoje ostruhy. A když je použije, není to nic příjemného. Dávejte si na svoje ostruhy pozor a nepoužívejte je proti druhým.

Kohout si o sobě myslí, že ví vše nejlépe, nebere si servítky a je to takový malý egoista. To nejsou vlastnosti, které bychom ve vztahu úplně vyhledávali. Záludný je i v tom, že dokáže odhalit slabost svého protivníka a použít ji proti němu. Sledujte svoje reakce a když zaznamenáte, že se vás zmocnila energie Kohouta, stáhněte se zpátky. Vědomě s ní pracujte. Je možné, že budete mít tendence bagatelizovat problémy svého partnera a přehlížet jeho pocity. A to se mu asi nebude moc líbit.


Pokud chcete tento měsíc doma ve zdraví přežít, věnujte svému partnerovi dostatek pozornosti. Chvalte ho. Oceňujte ho. Pochlebujte mu. Dejte mu pocit, že je pro vás nejlepší na světě. Pokud máte doma partnera, který nežije vědomě a dostanete se do situace, kdy na vás vytáhne Kohoutovy ostruhy, odpusťte mu to a rozhodně se nenechejte zatáhnout do kohoutího zápasu.



 

ZDRAVÍ


 

O zdraví a imunitě napíšu vlastní článek, protože je toho hrozně moc, ale alespoň ve zkratce. Nepřetahujte se. Energie kovu se stahují do sebe a energie Kohouta je slabá, takže není čas na nějaké velké sportovní výkony nebo dril v posilovně. Postupně bychom se měli zklidňovat a začít odpočívat. Zaměřte se teď spíše na protahování a místo běhu se běžte projít do přírody.

Snídejte teplá jídla a pijte teplé nápoje. Nezařazujte náročnou dietu nebo půst, pokud na něj nejste zvyklí. Poprvé je to vždy náročné a první půst je nejlepší zkusit až v únoru.


 

INTERIÉR


 

Už je načase změnit doma výzdobu na podzimní. Vyměňte výzdobu na vašich vstupních dveřích. Pokud se venku ochladí, už nevětrejte dlouze, ale krátce a intenzivně. Je načase sebe i náš domov zavírat a šetřit si energie uvnitř. Kohout miluje nádheru, takže si udělejte doma nádhernou atmosféru. Když k vám někdo přijde na návštěvu, mělo by to být u vás krásné a načančané. Mělo by to u vás vonět. A hlavně byste měli mít doma uklizeno. Kohout miluje pořádek, takže se vrhněte na velký poprázdninový úklid. Ale ne že se u toho vyčerpáte! Rozdělte si ho třeba do celého týdne a každý den se zaměřte na jinou část úklidu, rozdělení na jednotlivé části se bude Kohoutovi líbit a bude moct odvést preciznější práci.


Je načase se zbavit všech nefunkčních věcí a věcí, které už nepoužíváte. Musíte to stihnout ještě před Psem, protože ten už vám nic nefunkčního nedaruje. Takže všechno, co potřebuje opravit, opravte. Co opravit nejde, vyhoďte. Vše, co už víc než rok nepoužíváte, vyhoďte nebo darujte. Pokud jste mě vyslechli a nepouštěli jste se do změn v interiéru za vlády Opice, teď se do nich můžete pustit. Zkrášlujte svůj domov. Vymalujte. Vše, co vás napadne a co by udělalo váš domov krásnější, teď můžete zrealizovat. Nepouštějte se ale do změn, které nemůžete do konce roku dokončit. Do větších rekonstrukcí se pusťte až na jaře.


 

DOKONČUJTE


 

V období Kohouta byste měli opravit vše, co nefunguje, aby to pak vše Pejsek mohl jen zkontrolovat a říct - "dobrá práce a takhle to budeme dělat i dál". Vepřík už si pak jen dá nohy nahoru a bude debužírovat.


Takže se snažte vše dokončit, uzavřít a nepouštějte se do nových věcí. Kohout sice má rád vše nové, ale jen nové krásné a nové takové, které mu bude dělat radost. Takové nové si klidně do života přidávejte, pokud vám to bude dělat radost a nebude vás to zatěžovat, pak je to v pořádku. Pokud chcete začít nový projekt, který vás bude měsíc extrémně vyčerpávat, nedělejte to. Pokud si můžete vybrat, jestli se máte přestěhovat teď nebo na jaře, vyberte si jaro. Samozřejmě si vždy nemůžeme takhle vybírat, takže jestli budete nuceni něco nového velkého začínat, myslete na to, že se extrémně vyčerpáváte a musíte na druhou stranu energii doplňovat. Takže odpočívat, jíst teplá výživná jídla, nejlépe dlouze tažené vývary a nevystavovat se velkým výkyvům teplot.


 

HRANICE


 

Kohout je velký pracant a protože ho motivuje víc pochvala než peněžní ocenění, je v práci velice dobře zneužitelný. Je to typický workoholik. Dávejte si na to pozor a pokud vás někdo bude nutit k vysokým výkonům nebo přesčasům, pošlete ho za někým jiným. Šetřete svoji energii, peníze budou, ale energie, kterou spotřebujete, už se vám bude jen těžko vracet. Myslete na to, že není důležitá pochvala, ale to jak se vy sami cítíte. Jen vy jste nejdůležitější část skládanky, kterou je váš život. A nezapomeňte na to, že dokonalost neexistuje a chyby jsou nedílnou součástí našeho života.


Opatrujte se a šetřete síly na náročný konec roku. Marie

bottom of page