top of page

Spokojený vztah?

Už jste viděli český film Kurz manželské touhy? Za mě super pohled na vztah muže a ženy, jejich vzájemné působení energií a kam až to může zajít, když neznáte vlastní energie.

Vzájemné působení dvou lidí jeden na druhého někdy není vůbec jednoduché a někdy je i těžké slyšet, že "zrovna my dva" nemáme mezi sebou tu stoprocentní harmonii. "Ale my se tolik milujeme, tak proč to nefunguje?"

Když se mě někdo ptá, jestli se k němu nový partner hodí, tak nemůžu říct ani ano ani ne. Viděla jsem páry, u kterých bylo jejich soužití energetická výzva a stejně spolu vydrželi a byli spokojení, viděla jsem páry jejichž energie se spolu vzájemně "mazlily" a i přesto měli tolik vnitřních strašáků a silná ega, že se i přesto rozešli.


Každý vztah je pro nás jistou formou učení. Je na nás, jestli si uděláme domácí úkoly nebo budeme po paní učitelce házet křídu z poslední lavice.

  • Když je ten druhý stejný jako vy, tak je to na začátku naprostá bomba, protože máte pocit, že jste našli spřízněnou duši, ale po letech se můžete v takovém vztahu začít nudit.

  • Když je ten druhý úplně jiný, tak je to na začátku naprostá bomba, protože to mezi vámi jiskří a partner vás ve vztahu neuvěřitelně obohacuje, ale po letech hádek a nastavování hranic můžete být úplně vyčerpaní.

Není to ale jen o tom, že si uvědomíte, jak na sebe energeticky působíte. Kolikrát už jsem viděla, jak se partneři doma týrali až do bezvědomí a dělali to i přesto, že věděli, jak mají svůj vztah po energetické stránce změnit. Základním kamenem je převzetí zodpovědnosti za sebe, za partnera a za váš vztah. A s touto zodpovědností přistupovat ke každé nepříjemnosti ve vztahu. Nemůžete pořád říkat: "Ale když ON dělá tohle a tohle a JÁ jsem mu jasně řekla, ať to nedělá, je to všechno jeho vina...." atd., atd. Oba máte stejnou zodpovědnost a oba se stejně podílíte na vašem vztahu.

A pak už můžeme řešit, jak se vypořádat s nepříjemnými kombinacemi energií, které vás mohou oba trápit.


 

Většinou se jedná o jednoduché věci. Když např. energeticky ovládám svého partnera na rovině myšlení, stačí když budu vědomě sledovat svoje reakce na něj a naučím se nevstupovat do role kárajícího učitele. Podvědomě se totiž do těchto rolí stavíme, aniž bychom si to uvědomovali, energie to dělají rovnou za nás. My totiž podvědomě cítíme a víme, že máme pravdu my a chceme toho druhého trochu vycepovat. Partner se pak může cítit jako hlupák, obzvláště, pokud se jedná o ovládání muže ženou. Pak hlavně ve společnosti může tahle hra energií způsobit pěknou hádku.


S těmito a mnoha dalšími kombinacemi se dá pracovat a do velké míry jejich negativní působení přeměnit na společný růst ve vztahu. Existují ale kombinace, které v podstatě znemožňují dvěma lidem společné soužití. Jsou to tak silná ovládání energií, že sahají partnerovi na jeho životní sílu a na jeho lidskou podstatu. Obzvláště ovládání na životní síle je opravdová výzva. Pokud nás takto partner ovládá, tak z nás vlastně prakticky vysává život a ničí nám psychické a fyzické zdraví. Zní to šíleně? Viděla jsem to už tolikrát.

Většinou takové páry poznáte. Jsou spolu nešťastní, postupně se spolu ani nesnesou v jedné místnosti. Ale z nějakého důvodu spolu stále setrvávají. Pokud mají v energiích ještě nějaký zámek, který je k sobě tzv. zamyká, pak může dojít až k domácímu násilí nebo sebevraždě. Nejsou totiž schopni být ani spolu ani bez sebe a agrese je jediným ventilem jejich trýzněných energií.


Ale i zde je řešení. Víme, že naše energie mohou sahat i 4 metry od našeho těla. Jakmile se někdo ocitá v tomto poli, začínají na sebe naše energie reagovat. V případě, který jsem popsala výše, stačí jediné. Energetická pole na co nejdelší dobu oddělovat. Pak se z destruktivního působení stane jiskření jako na začátku vztahu a krize je zažehnána. Doporučuji oddělené ložnice - v noci se naše energetická pole s partnerem prolínají a "povídají si" nonstop a ráno se vzbudíme ještě naštvanější než předchozí den. Takovýmto párům vyhovují oddělené domácnosti, kdy se vídají jen jednou za čas a užívají si pak svoji přítomnost radostně a bez konfliktů.


Jak vidíte, neexistuje jeden návod, jak harmonizovat partnerské soužití, nějaká technika, která bude fungovat úplně všem. Každý jsme totiž jiný, každý vztah je jiný a jedinečný a přesně tak bychom k němu měli přistupovat.


Krásný den přeje Marie.

bottom of page