top of page

VYBUDUJTE SILNOU OBRANU!

Už víme, že Pes chce, aby vše v našich životech fungovalo a dnes si řekneme něco o jeho hlídacích sklonech.


Na obranu ostatních se dokáže Pes postavit i mnohem silnějším zvířatům a svůj boj zvládne vyhrát. Pes je symbolem rytíře na bílém koni, který bude bránit své nejbližší až do posledního dechu. A proto je symbolem ochrany.



Období kovu je obdobím, kdy máme sklidit naši úrodu (v naší době většinou finanční), schovat ji do sklepa (na účet) a zamknout si před potenciálními zloději. Z letošní úrody bychom měli žít až do úrody roku příštího, takže její ochrana je velice důležitá.


Ochrana našeho majetku, našich blízkých a nás samotných je velice důležitou součástí harmonického života. Pokud se necítíme chráněni, ztrácíme pocit jistoty a do našeho života se může vplížit strach. Zanedlouho už nás čeká energie vody a pokud nebudeme pořádně zabezpečení, může pocity strachu ještě zesílit. V období kovu hrozí i silné deprese, takže bychom naši ochranu neměli podceňovat.


 

OCHRANA DOMOVA – zkontrolujte všechny dveře a okna, jestli se správně dovírají. Pokud máte dům, obejděte celý pozemek a zkontrolujte váš plot, jestli není někde poškozený. Zkontrolujte funkčnost alarmu, kamer, venkovních světel.


Máte pojistku v případě havárie? Nepropadla už náhodou? Určitě ji prodlužte. Než odejdete z bytu, domu, pořádně zkontrolujte, že jste opravdu zamkli a že máte zavřena všechna okna. Nenechávejte je otevřená už ani na ventilačku - vyvětrejte, až po příchodu domů – rychle a intenzivně.


Jakmile se začne stmívat, zamykejte, čím dříve se bude stmívat, tím dříve zamykejte. Stejně tak po setmění zatáhněte závěsy a žaluzie a uzavřete se nerušeni do svého domova.


 

NAŠE OCHRANA – Pokud máte alespoň nějakou finanční rezervu, nerozhazujte ji a nenechejte se strhnout předvánočním šílenstvím. Finanční rezerva je důležitá (ne nadarmo se jí říká rezerva železná) pro vaši jistotu a stabilitu. Pár korun navíc na účtu na vás bude mít pozitivnější dopad, než drahé dárky pod stromečkem. Pokud se rozhodnete letos na Vánoce méně utrácet, nezapomeňte to jen ostatním sdělit, aby pak u stromku nezavládly rozpačité emoce.


Zkontrolujte si vaše pojistky, pokud nějaké máte – pojistky životní, pojistky úvěru či hypotéky. Pokud nic takého nemáte, popřemýšlejte, jestli máte dostatečnou rezervu v případě nějaké těžké životní situace a sepište si znovu svoje pro a proti a pak se znovu rozhodněte. Vím, že „se nic stát přece nemůže“, ale kdybych si nezrušila životní pojistku 3 měsíce před mojí nehodou, mohla jsem být v období rekonvalescence mnohem víc v klidu a nezatížena obavami z budoucnosti.


Chraňte svoje energie – stahujte je do sebe stejně jako je do sebe stahuje příroda venku. Nepouštějte se do nových aktivit, nezatěžujte se hádkami, pokud máte jiný názor než vaše kolegyně, věřte mi, že teď je lepší si o tom myslet své, než „jít s kůží na trh“. Naučte se mlčet. Stahujte do sebe své myšlenky, emoce, reakce na okolí a chraňte si tak svůj zdroj energie. Konflikty obcházejte, protože co jiného je konflikt, než boj o energii? Člověk, který ho vyvolává se cítí oslabený a je jako upír, který si od vás chce trochu sosnout ve chvíli, kdy svoji ochranu povolíte.


Chraňte svoje tělo – teple se oblékejte, noste šátek a teplé boty. Když venku prší, nikdy nevycházejte bez deštníku – chlad z vody se vám nesmí dostat pod kůži. Pokud ucítíte, že jste prochladli, okamžitě začněte s prohřívací kůrou. Uvařte si horký čaj, nejlépe se skořicí, nebo zázvorem a zabalte se doma na pár hodin pod deku. Můžete si dát i svařáka nebo grog, alkohol vás hezky prohřeje. Nikdy si ho ale nedávejte venku nebo když víte, že máte jít ven do zimy. Vaše tělo po požití těchto zahřívacích nápojů otevírá póry a pokud jste venku a nejste dostatečně oblečeni, pak má chlad volnou vstupenku do vašeho těla. Každý den byste měli jíst tzv. dlouhé vývary. Alespoň 8 hodin (min. 5 hodin) tažené vývary dodají vašemu tělu ochranu a posílí vaši imunitu. Nejvyšší ochranou vašeho těla je vaše imunita a posilovat ji nejvíce budete tak, že se budete chovat podle energie Psa a jeho období kovu.


Kompletní informace k péči o naše zdraví najdete zde: https://www.4femme.cz/post/jak-pos%C3%ADlit-zdrav%C3%AD-v-obdob%C3%AD-kovu

 

Pokud nějaká ochrana nebude nastavena dostatečně a dojde k jejímu prolomení, ať už to bude nemoc, ztráta výdělku nebo vykradený byt, extrémně vás to oslabí. Nacházíme se v období, kdy nemůžeme čekat žádnou pomoc od okolních energií, takže je lepší raději jednat preventivně než pak plakat nad rozlitým mlékem.

Chraňte se a opatrujte se, krásnou neděli přeje Marie.

bottom of page