top of page

Jak začít měnit realitu svého života?

Věřím tomu, že každý z nás dokáže zlepšit svůj život. Že máme tu moc.


Ve chvíli, kdy si uvědomíte, že ji opravdu máte, vymaníte se z roli oběti, která je vlastně jen nekontrolovatelně vláčena životem souhrou různých okolností. Stanete se pozitivním tvůrcem vlastního života.



Jednoduché to pro mnohé z nás ale není. Prvním krokem je totiž absolutní převzetí odpovědnosti za svůj život. Stoprocentní zodpovědnost za vše, co se nám v životě přihodí.

Pamatuji si, že po mé automobilové nehodě jsem si byla stoprocentně jistá, že jsem si ji způsobila sama, i když jsem v té chvíli seděla na sedadle spolujezdce. A byl to moment mého probuzení.


Součástí přijetí zodpovědnosti za svůj život je pochopení, že 100% všech věcí, které nás v životě potkávají, je způsobeno námi samotnými. Jsou jen odrazem našich činů, myšlenek a slov. A tady je ta náročná část. Už se nikdy nemůžeme litovat, už si nebudeme nikdy stěžovat. Protože není za co se litovat a není na co si stěžovat, když si vše způsobujeme sami. Je konec všech výmluv a svalování viny na ostatní nebo na nedostatek štěstí. Vše, z čeho jsme získávali desetiletí energii, najednou zmizí a my se musíme naučit nový způsob života. Ego s tím má samozřejmě "trochu" problém a dál tlačí na pilu: "To přece není tvoje vina, oni za to můžou..."


Ale není to tak. Můžeme za vše. Za to dobré i špatné.


I když to tak možná nevnímáte a máte pocit, že nemůžete nic změnit, tak i přesto si už vlastní realitu tvoříte. Takže se podívejte na svůj život, sepište si to, za co jste vděční, co vás v životě naplňuje, co vás hřeje na duši a pak to, co vás trápí a s čím nejste spokojeni. Co převažuje? Je to pohoda a klid nebo každodenní stres a trápení?


Je to trápení?


Pak nastal čas na změnu...


Vždycky s láskou,

Marie.

bottom of page