top of page

Pozor, kontrola!

Léto je za námi a začínáme se dostávat do silných energií kovu. Teploty po ránu nás už napomínají, abychom se začali pořádně zahalovat a chránili se před chladem. Kohout - nový vládce měsíce - přichází, aby se pustil do práce a zpracoval to, co jsme pro něj v období Opice lišácky vymysleli. Čeká nás poslední aktivnější období a co nestihneme v září, měli bychom už nechat na příští rok.


V říjnu už bychom měli se Psem jen kontrolovat, jestli jsme na něco nezapomněli, nebo jestli bychom nemohli něco udělat v příštím roce jinak. Pes představuje kovovou energii nebes a je na kontrolování expert.


Existuje přirozená rovnováha mezi hojností v našem životě a mezi pravidly a řády, kterými ji vymezujeme. Mezi dřevěnou energií hojnosti a kovovou energií nebes. V posledních letech jsme žili v silném blahobytu, i s průměrným platem jsme si mohli dovolit cestování po světě, nové auto nebo večeře v restauraci. Oblast naší hojnosti se rozrostla tak, že ji kovová nebesa nebyla schopna pořádně ukočírovat a i proto přišlo vyrovnání energií v minulém roce. Nebesa nás odřízla od naší hojnosti, aby zase nastolila na Zemi rovnováhu.


Pozor, neříkám, že nemáte mít v životě dostatek hojnosti, to v žádném, případě. Ale vaše bohatství by vždy mělo odpovídat tomu, co dokážete bez vyčerpání obhospodařit. A pokud lítáte od rána do večera po všech čertech, večer ještě běžíte na večeři s kamarády a snažíte se stíhat milion koníčků, protože vás prostě baví a jste pořád vyčerpaní, tak je vaše oblast hojnosti příliš velká a dříve nebo později se projeví tento fakt na vašem zdraví. (Jsou lidé, kteří takhle fungovat můžou a poznáte je tak, že jsou nezastavitelní a cítí se i při největším vytížení báječně a překypují zdravím.)


Aniž bychom si uvědomovali tohle pozadí, i my sami jsme se snažili podvědomě přehnanou hojnost našeho světa řídit. A dělali jsme to i potřebou kontroly nad vším a nad všemi. Jen si teď zkusme představit, kolikrát za den se snažíme změnit situaci tak, aby nám vyhovovala. Potřeba kontroly nad situací sálá snad z každého, koho potkám a dokážu ji vycítit na sto honů snad i proto že jsem Pes a potřeba kontroly bylo jedno z mých velkých témat k čištění.



To, že se snažíte situaci kontrolovat poznáte snadno, takovou situaci prostě vnitřně nepřijímáte a snažíte se s ní bojovat. Nenecháváte věci plynout, zasahujete do života ostatních, dáváte nevyžádané rady a nerespektujete rozhodnutí lidí ve vašem okolí.


I když jsme tak navyklí, současné energie nepotřebují, abychom jim ještě dál pomáhali, v kovovém dvanáctiletí je energie nebes dostatek a poradí si s přebujelým dřevem sama. Můžeme to nechat, můžeme s tím přestat a přijmout svět takový, jaký je. Můžeme s tím začít ještě dnes a když uslyšíme něco, s čím nesouhlasíme, napočítat do pěti a místo našeho názoru zkusit pochopit svět toho druhého.


Vždyť všichni jsme jen součástí jednoho celku a stejně jako dílky puzzle nemůžeme být všichni stejní. To není špatně, různorodost jednotlivých dílků přece dává puzzle funkci - zábavu a tvořivost - vytvoření nádherného obrazu.


Krásný den,

Marie.

bottom of page