top of page

Tak ho tu máme ..... Tygra

I když čínský nový rok ještě nezačal, energie roku Tygra už jsou vlastně tady. Dnes nám totiž začal měsíc Tygra, který s sebou energie čínského roku 2022 přináší.

Tygr je nádherné zvíře, které s sebou přináší energie nových začátků. P0kud si tedy letos budete sedět stále na tom svém bez snahy se změnit, nebude to pro vás rok jednoduchý.


Představte si, že jsme doteď seděli na bobku v jeskyni, hřáli se u ohýnku a přemýšleli nad nesmrtelností brouka. Energie Tygra otevírají dveře a do jeskyně nám najednou proudí čerstvý vítr. Voní jarem a láká nás ven. Možná budete rozmrzelí, protože u ohýnku bylo tak pěkně a Tygr vás ponouká k tomu zase něco začít dělat :-) Nebojte se vylézt ven a objevovat, co se okolo změnilo, jaké jsou tu pro vás nové příležitosti, nové známosti, prožívejte nové zážitky. Tygr se nebojí rizika a rád se pouští do nových dobrodružství. Pokud s jeho energiemi budete na jedné vlně, užijete si letošní rok na plné pecky.


Nové by mělo být heslem letošního roku. A i když se Tygr rizika nebojí, tak si vždy předem vše rozmyslí. Rekognoskace terénu je důležitá, aby svou kořist nevyplašil a lov byl úspěšný. Pokud jste si vše pořádně nerozmysleli minulý rok s Buvolem, tak o to víc času si dejte na přípravu, pokud se objeví nějaká příležitost. Ve chvíli, kdy budete vědět, že se máte od čeho odrazit, už dál zbytečně nečekejte. Skočte rychle vpřed, jinak vám vaše kořist lehce uteče. Všichni budeme mít tendenci se chovat letos jako Tygři, takže pozor na konkurenci! Ať není rychlejší než vy!


Proto jsme se minulý rok tak pilně připravovali, proto jsme nikam nespěchali a jen pracovali na odkrytí naší cesty. Abychom Tygrovi připravili solidní můstek pro jeho dlouhý skok vpřed :-)


Tygr je trochu bipolární osobnost :-) A to i v trávení volného času. Klidně dokáže pár dní proležet na gauči a pak se sebere a odletí zdolat Mount Everest. Takže i takhle můžete vnímat rok 2022. Neděste se, že se chvíli naprosto nic neděje, je to jen předzvěst toho, že se za pár dní nezastavíte.


Když je Tygr spokojený, tak dokáže být milý jako kočička, ale jak se mu něco nelíbí, seká okolo sebe a může vás i trochu přidusit svou obří tlapou. Kočičky si rády hrají s klubíčkem, takže můžeme nepříjemné nálady tygra eliminovat právě hrou. Tygr je energie nejmenších dětí a ty si hrají skoro pořád. "Kdo si hraje, nezlobí" by se mělo stát mottem letošního roku. Odhoďme masku dokonalých dospělých a vraťme se do našich dětských let, blbněme, užívejme si každý den, buďme slyšet, smějme se a dovádějme. A všechno dělejme nahlas, přímo od srdce. Tak zajistíme, že se nám do nějakého sekání drápy nebude chtít, Tygr se unaví a bude spokojeně příst doma na gauči :-)

Také bychom se měli zaměřit na to, abychom se letos cítili spokojení a abychom si dělali věci hodně po svém. Tygr je veliká individualita, do ničeho si moc kecat nenechá a i my bychom se měli letos stát takovými malými sobečky a dělat v životě to, co nás baví a to co nesnášíme odseknout. Tohle je problém hlavně pro zaměstnané lidi, kteří prostě zaměstnání a lidi v něm odseknout z nějakého důvodu nemohou. Tam pak může docházet ke konfliktům. Dva tygři se postaví proti sobě, každý má svou "nejlepší" vizi o tom, jak se má problém řešit a ani jeden nebude chtít poslouchat toho druhého a hledat kompromis. Boj může začít.


My se ale učíme žít vědomý život, takže i my můžeme energie Tygra používat vědomě. Tendence, které budou mít ostatní, neovlivníme, ale můžeme ovlivnit to, jak se zachováme my. Nemusíme hned po druhém skočit a zardousit ho. Sledujte svoje emoce a své myšlenky a pokud by hrozil konflikt, můžete si stát za svým i bez neomalenosti. Někdy ale může být energie Tygra silnější a my začneme na druhého řvát. Nevadí. Omluva bude následovat i s vysvětlením. Ty tendence mohou být opravdu silné, až na animální úrovni, takže ne vždy se nám to podaří úplně na jedničku. To je v pořádku, Tygr prostě startuje a už jen to, že to víme a zkusíme s tím pracovat, znamená hodně.


Pokud cítíte vztek, vždy jej nějak ventilujte. Nemusíte to udělat hned v nepříjemné situaci, pokud ho nechcete nebo neumíte projevit. Můžete si pak zařvat v autě po cestě z práce domů. To ocení hlavně vaše játra. Řvěte v autě, v lese, křičte si ve sprše, Tygr si taky rád zařve, takže když nebudete řvát od rána do večera, hezky tím uvolníte nahromaděné napětí.


Letos asi nebudou moje příspěvky nějak strukturované, prostě píšu, jak mi to přijde na mysl, energie chaosu je tu.

Vše nové vzniká v chaosu, takže ho i vy letos laskavě přijměte do svého života. :-)


Krásný den přeje Marie :-)

bottom of page