top of page

VÁŠ DOMOV vs. PODZIMNÍ ENERGIE

Nevím jak vy, ale já už cítím energie Psa, jakoby tu byly už s námi. Možná to bude tím, že sama Pes jsem, nebo tím, že letos jsou kovové energie opravdu hodně silné.

Dnes ale ještě o Psovi pomlčím, protože mi na mysl přišla otázka našeho domova a nemůžu ji z hlavy dostat 😊


 

Kovové období je obdobím, kdy se stahujeme sami do sebe, stahujeme dovnitř svoji energii, abychom jí měli dostatek na zimní měsíce. Energii v sobě musíme také pečlivě chránit, aby nám zase neutekla ven. A stejně bychom se teď měli začít chovat v našem domově.



Měli bychom začít zavírat verandy, sklízet zahradní nábytek, nebo ho přiblížit tak blízko k domu, aby vypadal, že je jeho součástí. Je důležité zkontrolovat naše dveře a okna, jestli dobře těsní, aby se k nám domů nemohl dostat žádný nadbytečný chlad. I když to venku nevypadá, už je to aktuální téma, rána jsou chladná, večery také a v pátek přijde velké ochlazení.


Takže jestli máte krb, dřevo už by mělo být u něj přichystané, ať nemusíte v plískanici do zimy. Stejně tak si na podzim pořiďte tlustší závěsy, pokud nemůžete těsnění v oknech sami vyměnit a profukuje skrze ně. Závěsy jsou dobré také pro uzavírání prostoru, jakmile venku padne tma, neměl by na vás už nikdo dovnitř vidět, zatáhněte žaluzie, zatáhněte závěsy a schovejte se před světem. I přes den bychom už neměli mít dokořán otevřená okna, větrejte rychle a krátce a pak vše zase rychle pořádně uzavřete.


Na dveřích už byste si měli vyměnit vaši výzdobu z letní na podzimní. I v interiéru už dejte přednost motivům spadaného listí a oranžovo béžovým tónům.


 

Letos je energie domova hodně oslabovaná, a protože je to letos energie důležitá pro nové začátky a pro naši budoucnost, je potřeba obzvláště teď její energii patřičně posílit.


Místo skleněné mísy nebo vázy si dejte na stůl mísu nebo vázu keramickou. Na gauči vyměňte polštáře za polštáře béžové. Na zem si dejte velké zaoblené kameny. Když přijdete do vašeho domova, měli byste cítit sílu stabilního zázemí a jeho teplo. I proto dodávejte do interiéru barvy červené, rozmístěte oblíbené svíčky a každý večer je zapalujte. Pokud máte doma pocit tmy, pořiďte si menší lampičky a místo svícení hlavním světlem, rozsviťte v prostoru tři menší zdroje světla. Pokud jste schovali deky, je načase je zase vyndat a hezky se do nich zachumlat. Pokud máte doma holé podlahy, pořiďte si „zimní koberec“, který budete vytahovat, jen pokud se venku ochladí…hlavně pod jídelním stolem byste měli mít nohy pěkně zachumlané a v teple. 🙏


 

Schovejte letní boty na místo zimního odpočinku – nahoru do skříně, na půdu, do sklepa, a vyndejte boty podzimní. Stejně tak si uložte šaty, které budete nosit zase až v létě a mějte po ruce váš podzimní kabátek a šálu.


Uzavírejte se do sebe a uzavírejte váš prostor. Jen tak budete mít na jaře dostatek energie, abyste se posunuli bez problémů a velkého vysílení dál na vaší životní cestě.


Krásný slunečný den přeje Marie ❤️


bottom of page