top of page

Červencové mezidobí země

Tak už je to zase tady!


Máme tu nejkrásnější mezidobí země. Nejkrásnější proto, že je spojeno s energií Kozy a Koza je největší miláček a požitkář z celého zvěrokruhu.

Koza miluje vše nádherné, ráda se kochá a miluje debužírování (ale ne tak, že by si narvala plný pupek řízkama se salátem a lehla pod strom, Koza ráda tady ukousne tuhle mňamku a tady zase jinou, jedním slovem DEGUSTUJE). Její energie jsou pomalé a klidné, vnímavé a přijímající. V červenci bychom prostě neměli nic moc řešit, vše bychom měli nechat tak, jak to je, a jen si užívat sluníčka a volných dnů dovolené.

Já vnímám toto mezidobí země jako to nejzásadnější v tomto roce. Podle čínských tabulek nás čeká podzim plný výzev a musíme se připravit na to, že další mezidobí země, ve kterém bychom si měli odpočinou před zimou, bude ve znamení tvrdého, depresivního kovu.


Proto bychom teď měli plnit zásobárny naší energie - dobrou náladou, krásnými zážitky, abychom pak na podzim měli z čeho čerpat.


 

Je tu ale takový malý háček. Energie letící hvězdy nám letos do tohoto mezidobí země přinesla energii radosti, vášně a potřebu maximální aktivity. Maximální aktivita jde "tak trochu" proti odpočinku, který země pro regeneraci tak nutně potřebuje. Můžete mít pak pocit "rozlítanosti", pocit, že nic nestíháte a čas vám proklouzává mezi prsty.


No na rovinu říkám, že Koza nebude ráda. Snažte se proto, aby všechny aktivity, které si v červenci plánujete, byly pro vás potěšením. Nedělejte nic, protože musíte. Bavte se s lidmi, které máte rádi a povinné návštěvy odsuňte na září. Pokud vám vaše pracovní tempo nedovolí větší odpočinek, nezapomínejte aspoň na pravidelné přestávky. Přestávka je úplně vše, co přeruší jednu aktivitu - zajděte si pro vodu, na záchod, nebo se mrkněte, jestli vám někdo nenapsal soukromý mail.


A dopřejte Koze stabilní oporu. Všechno, co děláte by mělo být založeno na pevných faktech. Dovolenou si pořádně naplánujte, než půjdete do nové restaurace na večeři, přečtěte si recenze. Nedoporučuji stěhování nebo nějaké větší životní změny. Když totiž Koza nebude mít pocit jistoty, začne nám "mečet". A z krásného a klidného měsíce se může stát rázem měsíc nářků a hádek.


 

Pokud si budete v červenci hlavně dělat radost a budete aktivitu prokládat dostatečným odpočinkem, nemělo by být vaše tělo oslabeno a načerpáte tak cennou energii pro druhou polovinu roku.


Přeji krásný začátek nádherného období,

Marie.




bottom of page